HBVL: Hedendaags klassiek

Cocotte in Lommel

In de lente van vorig jaar opende Jan Mangelschots (31) in het vroegere restaurant Sint-Jan in Lommel zijn eigen zaak. Hij brengt er een hedendaagse keuken met een klassieke basis.

Tony Robyns (1946-2008) van Kasteel Saint-Paul was één van de pioniers van de Limburgse gastronomie. Dat Jan Mangelschots twee jaar bij hem in de leer was na zijn opleiding in de hotelschool van Herk-de-Stad, merk je aan zijn voorkeur voor traditionele producten zoals kabeljauw, fazant, kreeft en zeetong.

Dat belet hem niet om zijn eigen inspiratie op een bord los te laten. Kroepoek van sepia met haringkaviaar of een kroketje van risotto en eend met tandoorikruiden, daar is over nagedacht.

De jonge chef werkte ook bij Wout Bru in Courchevel en in de Faculty Club in Leuven. Hij heeft maar één man in de bediening, zijn oud-klasgenoot Koen. “In het weekend komt mijn vrouw helpen en hebben we nog een extra hulp, maar door de week zijn we slechts met twee. Ik voel me niet te goed om af te wassen. Alleen zo kun je overleven.”

Waarom moet je hier gaan eten ?

  1. Het interieur: de houten tafels en moderne kunst-werken contrasteren mooi met de glas-in-loodramen, de enige decoratieve restanten van de vorige zaak.
  2. De prijs: 62.5 euro voor een driegangenmenu met drie hapjes (o.m. een geweldige parfait van ganzenlever en rode biet) een aperitief en twee glazen wijn.
  3. De kwaliteit: dat Jan Mangelschots een klassieke opleiding volgde merk je bv. aan zijn bereiding van hert, de bijhorende jus en de garnituren van knolselder en flowersprout.

Praktisch

Adres: Koning Leopoldlaan 94, Lommel Openingsuren: dinsdag – zaterdag Website: restaurantcocotte.be Prijs: menu 32 – 62 euro.

Publicatie

De Markt - Het Belang van Limburg - 9 december 2017 - Rudi Smeets.

Reserveren

Wenst u kennis te maken met onze gastronomie met een hedendaagse toets? Aarzel dan niet en reserveer nu!

Reserveer nu!