HBVL: Sjiek - geslaagde metamorfose

Geslaagde metamorfose

Lommel heeft er een gastronomisch restaurant bij. Even buiten het centrum streeft een jong echtpaar naar een totaalbeleving waar genieten centraal staat.

Op zoek naar een geschikte plek om een eigen restaurant te beginnen zagen Jan Mangelschots en Isabelle Schorpion wel iets in het pand waar vele jaren restaurant Sint-Jan was gevestigd. De eerste eigenaars lieten er authentieke art-nouveau-elementen met veel glas in lood en houtwerk in verwerken en het zou zonde zijn geweest om die weg te halen. Het koppel slaagde er in om een sfeervol restaurant te creëren met royale, in elkaar overvloeiende ruimtes en nieuwe materialen die mooi contrasteren met de oorspronkelijke elementen.

Het is zondag en op de kaart staat enkel het zondagmenu in 3 of 4 gangen met telkens een keuzemogelijkheid. Die zijn er in all-in formule met aangepaste wijn, water en koffie (68 euro voor 3 gangen en 82 euro voor 4). Of 50 en 60 euro zonder wijn. We gaan voor 3 gangen en kiezen uit de beperkte wijnkaart de eigenzinnige Spaanse Via Terra Blanco 2014 (29 euro).

Het huisaperitief dat gastvrouw Isabelle voorstelt klinkt spannend: Hierbas de las Dunas met limoen en tonic (11 euro). Licht en fris. Ze serveert er een eerste hapje bij: kroepoek met sepia en een pittige crème van avocado. Het wordt al snel gevolgd door een kroketje van risotto met eend. Ernaast een glaasje met een speelse variatie op asperges à la Flamande. De toon is gezet.

Deze jonge chef kan terugblikken op een mooie referentielijst en dat vertaalt zich in een opeenvolging van correct bereide gerechten met uitstekende ingrediënten. Zo proef ik als voorgerecht verse Schotse messchelpen in een pure kruidenjus. Mijn gezelschap is tevreden met een gulle portie krokant gebakken zwezeriken met asperges en mimolettekaas.

Ook in de hoofdgerechten is de klassieke opleiding merkbaar. Gegrild kalfsvlees met asperges, tuinbonen, een jus van madeira en pommes Anna versus krokant op het vel gebakken zeebaars met parelcouscous, pesto, aspergepunten en de eerste zomercantharellen.

Afsluiten doen we met een frisse compositie van aardbei en rabarber met een granité van wodka en basilicumijs. Bij respectievelijk een kop koffie en thee (Café Couture) worden nog huisgemaakte zoetjes gepresenteerd. Een mooie start voor deze jonge ondernemers!

Score

Eten: 8/10
Service: 8.5/10
Sfeer: 7.5/10
Prijs/kwaliteit: 7/10

Adres/gegevens

Koning Leopoldlaan 94 in Lommel
Tel. 011/25.41.53
restaurantcocotte.be

Publicatie

Het Belang van Limburg - Sjiek - 4 juni 2016 - Liesbeth Hobert.

Reserveren

Wenst u kennis te maken met onze gastronomie met een hedendaagse toets? Aarzel dan niet en reserveer nu!

Reserveer nu!