Trends: jong limburgs talent

Lommel heeft er een gastronomisch restaurant bij, op de plek waar decennialang restaurant Sint-Jan gevestigd was. De binnen- en de buitenkant kreeg een nieuw jasje.

Wat bleef, zijn de glas-in-loodpanelen met art-nouveaumotief aan het plafond en voor de gedeeltelijk zichtbare keuken. Voor de rest biedt Cocotte een actuele look met Scandinavische invloeden, gekoppeld aan een actuele restaurantformule.

Cocotte opende in april en is nog niet uit de opstartperiode. Op weekdagen wordt het nog onregelmatig bezocht. Dat zal wel veranderen, want Cocotte heeft veel troeven in huis. Eerst en vooral zijn er de jonge eigenaars, die voorlopig alles met zijn tweeën doen. Jan Mangelschots kookt. Hij deed ervaring op in de keuken van de Leuvense Faculty-Club en bij Wout Bru in Courchevel. Zijn vriendin Isabelle Schorpion zorgt voor de ontvangst en de bediening. De twee nemen hun taken serieus, gaan met toewijding te werk en dat schenkt vertrouwen. Er is veel ruimte tussen de houten tafels, wat de intimiteit ten goede komt. Er is een beknopte kaart met een achttal gerechten, die ook terug te vinden zijn in de menu’s. Alle aandacht wordt afgeleid naar de menu’s.

Onze keuze ging naar het viergangenmenu (52 euro + 23 euro voor de aangepaste wijnen). Wij nipten van een fris glaasje Lantana, Big Rivers, Semillon en Chardonnay uit Australië (6 euro) en knabbelden van drie verzorgde welkomsthapjes: kwartelmousse met gel van rode biet en krokantje van peperkoek, hure van fazant, en een mousse van ganzenlever met koffiegelei.

Het voorgerecht was carpaccio van diepgevroren en dun gesneden sint-jacobsschelp, die door de behandeling veel van zijn waarde had verloren, opgediend met structuren van artisjok, crumble van ibericoham en posteleinblad

Een royaal stuk kabeljauw was perfect gegaard en lag in het bord met aardpeer, kastanje en gewelde botersaus. In het glas Circus Maximus als zeldzame Argentijnse sauvignon blanc met weelderigheid in de neus en te weinig body (6 euro). Dikke repen mals en sappig vlees van duif kwamen met gebakken cantharellen, crème van erwtjes, crumble van uitjes en balsamicojus. Wij hadden wat heimwee naar in dunne escalopes gesneden borst van klassiek aan het karkas gebakken duif. Er was een glaasje El Colectivo Malbec uit Argentinië, een neuswarmer die verder geen grote indrukken naliet (6 euro).

Ook het nagerecht van gepocheerde peer, crème van pepermunt met chocolade, honingroomijs en amandelkorst miste wat karakter.

Score

3/5

Cocotte

Koning Leopoldlaan 94
3920 Lommel.
Tel. 011/25 41 53
Gesloten op maandag en dinsdag
Lunch 32 euro, menu 3 gangen 42 euro, 4 gangen 52 euro, 5 gangen 62 euro, zondag all-in lunches.

Kader

hedendaags met art-nouveauaccenten.

Onthaal en bediening

keurig en zorgzaam

Keuken

actuele productkeuken.

Publicatie

Trends - 8 december 2016 - Pieter van Doveren.

Reserveren

Wenst u kennis te maken met onze gastronomie met een hedendaagse toets? Aarzel dan niet en reserveer nu!

Reserveer nu!